Taktil Massage i Stockholm

Boka behandling!

Du kan också boka behandling genom att skicka sms till 070-972 09 98, vi svarar mellan behandlingarna!

Taktil massage


Taktil behandling är en massagemetod som består av en mjuk och följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna.Taktil massage lämpar sig för alla men kanske gör den allra störst nytta hos den som känner sig utmattad, nedstämd eller för dem som lider av smärta vilket gör att vanlig klassisk massage är för kraftfull.

Taktil behandling i Stockholm

Vi erbjuder taktil behandling (så kallad taktilmassage) som är en behandlingsform som ger smärtlindring, avslappning och välbefinnande. Taktilmassage är vård i form av beröring. Behovet av beröring ökar när vi blir sjuka, skadar oss eller känner oss nedstämda. Taktilmassage som behandling ges ofta som ett komplement inom rehabilitering, omvårdnad eller friskvård. Under behandlingen är det viktigt att du känner dig trygg och varm. Därför anpassas behandlingen till varje enskild person.

Detta sker i kroppen vid taktilmassage

Ett "må-bra-hormon" frisätts i kroppen. Det är ett hormon som fungerar lugnande och roingivande och gör att vi känner oss lyckliga. Man skulle kunna säga att det är adrenalinets motsats. När adrenalinet stressar och sätter fart på oss så lugnar "må-bra-hormonet" ner oss och ger oss ro. När kroppen känner beröring utsöndras hormonet på mindre än 0,1 sekund, vilket har en helande effekt på kroppen.De första tjugo minuterna tar kroppen av sitt egna hormon men efter tjugo minuter börjar kroppen att producera mer. Hormonet har många positiva effekter på oss. Det ger oss lugn och ro och gör att vi känner oss mer tillfreds. Det lindrar också vid smärta.

Boka behandling!

Utbildningsintyg